Matstreif 2010

by admin on 30/09/2010


En tur rundt på matstreif gir deg mer enn et besøk i matbutikken anno 2010. Gode råvarer uten e-stoffer samt direkte kontakt med produsenten som har foredlet råvaren er det du får.

Du får med deg historien bak den varen du kjøper og gjør en handel direkte med produsenten. Du vet at varen du betaler for går til den som har tilvirket den. Ved å handle bidrar du til vakre kulturlandskap samt opprettholdelsen av et matmangfold i hele Norge.

Jeg tok en sveip innom Matstreif torsdag 30. september,som sedvanlig hadde pensjonistene gjort sitt inntog for årets gratis goumetmåltid. Det å flytte dette matgilde til rådhusplassen synes fornuftig, mer boltreplass til publikum vil sikkert avverge de tillløp til sildestim det var på Karl Johan tidligere år.

Personlige favoritter når det gjelder kjøp er: Økologisk mel og polerte speltperler fra Holli Mølle et must. Et godt utgangspunkt for god hjemmebakst og «norsk» risotto.

På Mersmak i Skien i august fikk jeg smake på mye lokalbakst og ikke minst flere typer flatbrød. Det var derfor gledelig å finne igjen favorittflatbrødet fra produsenten Klingling fra Porsgrunn. Anbefales.

Et annet bekjentskap var en pølseprodusent fra Valdres. Mohaugen som har en deilig spekepølse med hvitløk. Hva trenger man så når flatbrød og spekepølse er kjøpt inn. Avdem Gårdsysteri fra Lesja hadde det jeg var ute etter. Flott upasteurisert smør og rømme.

Avdem har sammen med Holen Gardsysteri fra standen ved siden av skaffet seg hedersbetegnelsen presidieprodukt fra Slow Food bevegelsen for sin pultost. I disse slanketider hvor all mat skal ha en lite fett, hva med en ost som har en fettprosent på
1, nemlig pultosten. Ta en smak på disse ostene, de smaker veldig annerledes og mye bedre enn de pregløse fabrikkostene til Synnøve Finden og Tine.

Ytrefilét fra Løten hjorteoppdrett og Creme Brulét fra Eker gårdspakkeri begge gode prisbelønnede produkter ble kjøpt inn. Helgemiddagen er i boks. Dette var et lite knippe av de flotte produsentene som var tilstede på rådhusplassen denne solfylte torsdags ettermiddagen i september.

Ta gjerne turen innom Matstreif på rådhusplassen, slå av ekte matprat og kjøp med deg ekte mat. For den matpraten du får i matbutikken på mandag består av få ord, bærepose samt ha en god dag.

God handel.

 

Print Friendly, PDF & Email

Previous post:

Next post: