Løten Nærstasjon

by admin on 15/02/2012

 

Ænnsless kaffe på Løten er kaffe rett fra kjelen på gammeldags vis, et alternativ til latte, presskanne og cappucino – forteller Ingvill Thorson Plesner, iniiativtaker til nærstasjonen på Løten.

(Tekst og Foto: Per Christian Bakken)

RELATERT INFORMASJON:
Hjemmeside – KartFacebook

ÅPNINGSTIDER:
Mandag – lørdag: 10-16
(torsdag-fredag til 17)
Søndag 12-16

Kafé og billettsalg var utgangspunktet forteller Ingvill. Siden starten for et par år siden er det blitt mye mer enn billetter og kafedrift. Gardsmatutsalg, brukskunst , bakeri, turistinformasjon og kulturaktiviteter. Nytt liv og kommet inn i den gamle stasjonsbygningen ikke minst takket være Ingvill og hennes medarbeidere.

Hanen representert ved Ole Jonny Trangsrud, Bernt Bucher Johannessen med Maria Sundal fra Fylkesmannen i Hedmark og undertegnede tok turen innom for lunch og prat tirsdag 14/2.

Det ble et meget trivelig besøk. Nærstasjonens medarbeidere bød på hjemmelaget stasjonssuppe, brød med kake attåt. Når det hele ble sufflert med hyggelig prat med leverandører fra nærområdet ble dette en hjertevarm, ekte og real opplevelse. Løiten Hjorteoppdrett og Bakkenga Søndre  stakk innom med varer og oppdaterte oss om hverdagen som lokalmatprodusent.

Besøket her ble helt annerledes enn det jeg opplevde et par timer tidligere der jo satt på Hamar stasjon i moderne og kjønnsløse venterom med automatiske dører som slapp trekken fra vinterkulden inn hvert hvert halvminutt. Sliten automatkaffe i papp ble heller ikke helt det samme som ænnsleskaffen i godstolen på Løten Nærstasjon.

Noen bussjåfører sto og trippet ved bordet vårt, vi hadde tatt bussjåførenes faste bord, det var på tide å bryte opp. – Og hver fredag er det flere bønder som har dette bordet, supplerer Ingvill i det vi bryter opp og takker for oss.

Ingvill og hennes medarbeidere har vist at det nytter. Ta turen til Løten for inspirasjon, de har noe hjertevarmt og robust å vise frem. Til glede for både kropp og sjel.

Print Friendly, PDF & Email

Previous post:

Next post: