Ofte stilte spørsmål

Hva er Slowpix og jord til bord?

Slowpix er et lokalt Slow Food prosjekt, kalt jord til bord og startet i Oslo høsten 2008.

Slowpix besøker småskalaprodusenter i vårt nærområde Oslo og Akershus og omegn.Vi snakker med produsentene og hører på hva de har å fortelle oss.

Med ord og bilder forsøker vi på en forsiktig måte å fortelle en historie om menneskene som leverer mat til vårt bord hver dag.

Vi håper med dette å skape en bedre forståelse og kunnskap om hva vi spiser og drikker.

 

Slow Foods filosofi

Vi tror at alle har en grunnleggende rett til glede og tilhørende ansvar for å ivareta arven etter mat, tradisjon og kultur som gjør dette til en mulig nytelse. Vår bevegelse er grunnlagt på dette begrepet øko-gastronomi – en anerkjennelse av det sterke koplinger mellom tallerken og jorda.

  • Slow Food er god, ren og rettferdig mat.
  • Vi mener at maten vi spiser skal smake godt, at det skal være produsert på en ren måte som ikke skader miljøet, dyrevelferd eller vår helse, og at produsentene bør få rettferdig kompensasjon for sitt arbeid.
  • Vi anser oss selv med-produsenter, ikke forbrukere, fordi ved å være informert om hvordan maten er produsert og aktivt støtte de som produserer er vi blitt en samarbeidspartner i produksjonen.

Oversatt tekst fra Slow Foods Internasjonale sider.
http://slowfood.com/about_us/eng/philosophy.lasso

 

Hvordan velgder dere ut steder å besøke?

Vi har Slow Food god, ren og rettferdig i tankene når vi skal velge ut steder å besøke. Vi konsentrerer oss hovedsaklig om småskalaprodusenter i vårt nærområde.


Kan jeg foreslå et sted å besøke?

Alle kan forslå steder å besøke aller helst skal det være steder som passer in i Slow Foods filosofi.

Print Friendly, PDF & Email