Om oss

Vår visjon med jord til bord og slow pix

Vi er medlemmer av Slow Food bevegelsen og vi vil på en stillferdig måte synliggjøre småskalaprodusenter i vårt nærområde.

Tekstene er av Per Christian Bakken, født 1958. Oversettelser og foto av John Tollefsen, født 1961.

Vi har ingen økonomiske interesser hos de virksomhetene vi besøker og vi gjør dette på vår egen fritid.

Vi inviterer andre interesserte til å bidra til slow pix. Ta med notisbok og kamera og besøk f.eks. en økobonde. Lag en liten bildereportasje og send den til oss og vi vil legge den på vår webside. Vi forebeholder oss retten til å redigere både tekst og bilder og la være å publisere hvis de ikke er ifølge våre retningslinjer

john.tollefsen@slowpix.no

per.christian.bakken@slowpix.no

Slow Foods filosofi ligger til grunn i våre valg av steder vi ønsker å besøke

Vi tror at alle har en grunnleggende rett til glede og tilhørende ansvar for å ivareta arven etter mat, tradisjon og kultur som gjør dette til en mulig nytelse. Vår bevegelse er grunnlagt på dette begrepet øko-gastronomi – en anerkjennelse av det sterke koblinger mellom tallerken og jorda.

  • Slow Food er god, ren og rettferdig mat.
  • Vi mener at maten vi spiser skal smake godt, at den skal være produsert på en slik måte som ikke skader miljøet, dyrevelferden eller vår helse, samt at produsentene bør få rettferdig kompensasjon for sitt arbeid.
  • Vi anser oss selv med-produsenter, ikke forbrukere, fordi ved å være informert om hvordan maten er produsert og aktivt støtte de som produserer er vi blitt en samarbeidspartner i produksjonen.

Oversatt tekst fra Slow Foods Internasjonale sider, About us og Our philosophy.
.
Creative Commons-lisens
Dette verk er lisensiert under en Creative Commons Navngivelse 4.0 Internasjonal lisens.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email