Haandbryggeriet

by admin on 30/08/2008

Øl i gourmetklassen. Haandbryggeriet i Drammen produserer gourmet-øl som eksporteres over hele verden.

Slow Food besøkte bryggeriet forleden for en prat. Vår fotograf John Tollefsen var ivrig i gang med kamera for å dokumentere vår idé, som går ut på å beskrive veien fra jord til bord. Vi ville prøve å beskrive ølbrygging på en “slow” og stillferdig måte.

Smaken av er øl er ikke bare er å feie ned et glass pils i venners lag. 92 % av alt øl som selges i Norge er pils, resten er fordelt på juleøl og andre sorter. Håndbryggeriet og andre mikrobryggerier i Norge slåss med de store aktørene om en liten del av det norsk ølmarkedet.

Øl fra Haandbryggeriet er beregnet for nytelse. De ulike sortene passer perfekt til mat. Om det er juleribba, blåmuggosten eller salaten, du finner sikkert en variant som faller i smak. Håndbryggeriet har laget en egen guide over hvilke øltyper som passer til respektive matretter.

Haandbryggeriet i Drammen tar gjerne i mot gjester og viser ølbryggingens kunster. Tar du turen får du med lukten av humle og malt, opplever håndverk, arbeidsglede og gode historien. Ølet du drikker senere vil nå smake annerledes. Ølet har fått en historie og identitet i tillegg til smaken på ølet. Det er slik det skal være, det vi spiser eller drikker må knyttes opp mot noe og få en identitet.

RELATERTE LINKER:
Haandbryggeriets varer på vinmonopolet
Haandbryggeriets hjemmesider

Print Friendly, PDF & Email

Previous post:

Next post: