Stangekylling

by admin on 10/11/2008

Fabelaktig fjærkre fra Vestfold. Slow Food Oslo, med sitt jord til bord prosjekt tok turen til Vestfold og besøkte Stangekylling.

Stangekylling i Tønsberg er kjent for sin langsomt vokste og smakfulle kylling, som mange restauranter i Oslo området er så begeistret for. Arnt Harald Stange reiste i flere år selv inn til Oslo og leverte sitt produkt direkte til kunden. Han leverte en kylling som hadde vokst i 55 dager før slakting. Kyllingen var blitt alet opp med egenkomponert fôrblanding, levert av en lokal mølle. Til sammenligning så vokser en ordinær Prior kylling i 29 dager før den slaktes. Dette gjorde valget enkelt for de kokkene som skulle kjøpe kylling. I dag gjør JPT transport jobben med å levere stangekylling til kundene.

Markedstilgang
Stangekylling har i den senere tid utviklet flere kvalitetssauser. De er nå i ferd med å lansere produktene. Utfordringen for de fleste av våre småskalaprodusenter er markedstilgangen, så også med saus- og kraftproduktene fra Stangekylling. Strukturen med 4 store aktører på dagligvaresiden i Norge har sine utfordringer. De bestemmer hva du og jeg skal kjøpe i butikken. Ofte er det også store beløp som de ulike leverandørene må bla opp med i forkant for å få markedstilgang, joint marketing kalles dette. Denne ordningen er tvilsom og hemmende for utviklingen et mangfoldig vareutvalg i Norge. Kjedene møter de små leverandørene med speeddating, hvor de setter av et kvarters tid der de ulike småskalaaktørene får presentert seg. Vi får håpe Stangekylling lykkes i å få presentert sine produkter for sine potensielle kunder.

RELEVANTE LINKER:

Stangekylling

Print Friendly, PDF & Email

Previous post:

Next post: