Terra Madre Day 2009

by admin on 10/12/2009

Slow Food arrangementet, Terra Madre Day ble behørig feiret i over 100 land på over 1000 steder. Slow Food internasjonalt feiret 20 år den 10. desember derfor datoen for markeringen, samme dag som president Obama besøkte Oslo

RELATERT INORMASJON:
Slow Food Internasjonalt: Terra Madre Day 2009
Bilder fra Terra Madre dagen på Frogner
Kolonihagen Frogners nettside
Informasjon om småskalaprodusentene som deltok på Terra Madre Dagen

Vår idé i Slow Food Oslo var å koble tre lokale småskala-produsenter med Kolonihagen Frogner. Fellesnevner for alle produsentene er at de driver økologisk, noe også Kolonhagen Frogner forsøker å å tilstrebe. De tre produsentene var Elisabeth Maarud med sitt firma Gourmetsopp som produserer økologisk kongeøsterssopp, et kvalitetsprodukt flere og flere etterspør og vet å sette pris på. Hans Arild Grøndahl på Grøndalen gård med økologisk drift og dyrevelferd i verdensklasse produserer den magre mykosten Nýr. Nýr med kun 6,4% fett kan med hell benyttes som erstatning til krem og rømme. Trygve Nesje driver Holli mølle i Spydeberg steinmaler kortreist og økologisk korn. Holli Mølle er opptatt av de gamle og originale kornsortene som ikke er foredlet og tuklet med.
De tre produsentene hadde i forkant levert sine produkter til Kolonihagens kjøkken for utprøving og testing. Hele uken 7/12- 13/12 har kaféen hatt produktene til disse tre lokale leverandørene på menyen. På Terra Madre Dagen har leverandørene hatt hver sin time hvor de har promotert sine produkter og delt ut smaksprøver til gjestene. Hans Arild Grøndhl serverte en deilig kake som var toppet med Nýr. Elisabeth Maarud og Trygve Nesje serverte en risotto laget av polerte speltperler fra Holli Mølle og kongeøsterssopp fra Dystlandhaugen.
Etter mine observasjoner så var kaféen fornøyd med Terra Madre Dagen. Småskalaprodusentene var fornøyd. Kontakter ble knyttet, erfaringer utvekslet. Kanskje blir det etter hvert både kortreist økologisk smør og fløte i produktene du får servert på Koloniihagen Frogner. Den kortreiste økologiske risottoen med spelt og kongeøsterssopp falt så godt i smak hos gjestene at den får kanskje en fast plass på menyen også.

På vegne av Slow Food Oslo håper jeg at vårt bidrag som stillferdig nettverksbygger av lokal mat og matkultur kommer til nytte og glede for matinteresserte i vårt nærområde.

Slow Food Oslo vil også takke for den økonomiske støtten fra fylkesmannen i Oslo og Akershus som bidro til å gjøre Terra Madre Dagen mulig.

 

Print Friendly, PDF & Email

Previous post:

Next post: