Høvikveien Kjøtt og Fisk

by admin on 08/06/2011

I Høvikveien 34 ligger en kjøtt- og fiskebutikk i særklasse. Egenproduserte varer og god, gammeldags service er en selvfølge. Dette blir nesten som å komme inn i min lokale kjøttbutikk i Italia. Gemyttlighet, liv, røre og pasjon for ekte og ærlig mat. Man blir i godt humør av sånt.

RELATERT INFORMASJON
Telefon: 67 53 47 37 – Mobil: 91 66 80 91
Kartreferanse: Høvikveien Kjøtt og Fisk, Høvikveien 34

Slow Food’s jord til bord redaksjon tok turen innom butikken på en onsdag ettermiddag. Den store fiskekakedagen for lokalbefolkningen på Høvik. Det myldret av målrettede kunder som bare rakte 2, 4, 8 eller alle 10 fingrene i været. Ingen mistolkninger mellom kjøper og selger, det var snakk om de nystekte og hjemmelagede fiskekakene.

Høvikveien Kjøtt og Fisk har alltid vært der, først i form av dagligvare senere som rent pølsemakeri med tilhørende røkeri og salteri. I dag styrer Thore Nilsen og Alice Sæbøe butikken, mens paret Justina og Joseph Chipala passer pølsemakeriet.

Joseph produserer god mat og spesielt pølser. Det blir nesten kjedelig og pregløst om du forsøker deg på en Gildepølse etter å ha prøvd Josephs polske pølser. De italienske pølsene, greske lammepølsene samt lammepølsene med chili glemmes heller ikke. Mye smak, karakter og særpreg. Her snakker vi ekte mat uten unødige tilsetningsstoffer. Har du en egen oppskrift, gammel norsk, italiensk, spansk, tysk eller annet så kan de produseres i Høvikveien etter ønske. Hakka til Joseph tar 20 kg så her er det bare å komme med oppskriften og invitere til pølsefest og ekte matglede i etterkant.

Den bugnende disken i butikken inneholder så mye mer, hjemmelaget fiskegrateng laget etter oppskrift fra Schønberg-Erken, salater, spekemat, kjøttpålegg, farser, deiger osv. alt hjemmelaget.

I pølsemakeriet er det fiskekakene som har alt fokus denne onsdagen. Joseph kjører fersk hyse fra Fiskesentralen i hakka og tilsetter stivelse, fløte, spekk og krydder. Kona Justina steker kakene fort og effektivt. Og via butikken så havnet de nok på middagsbordet til lokalbefolkningen.

Høvikveien Kjøtt og Fisk er rotekte matkultur godt forankret i lokalbefolkningen. Gode råvarer, godt håndverk og god service gir fornøyde kunder. Neste generasjon Nilsen er også på vei inn i bedriften. Nye krefter, pluss masse erfaring og ekteparet Chipala i pølsemakeret borger for gode og varige matopplevelser.

Print Friendly, PDF & Email

Previous post:

Next post: