Petra frukt og grønt

by admin on 04/07/2011

 

Slideshow Mapreference Website Facebook

 

I Bankveien 4 i Asker ligger det en flott, liten butikk. Frukt og grønnsaker med mange ekte og ærlige matvarer i tillegg. Stein Jarle Svardal og Frode Bjørnseth arbeider i butikken som de har drevet sammen i snart 25 år.

RELATERT INFORMASJON:
Adresse: Bankveien 4, Asker – kartreferanse
Åpningstider: Mandag – Onsdag: 9 – 17, Torsdag – Fredag: 9 – 18, Lørdag: 9-16 og Søndag: 12 – 18

Mengder av ulike typer fersk og crispy salat møter oss i inngangspartiet. Fersk salat lagt i kasser og levert fra grønnsaksbonden i Lier bare timer i forveien. Ingen maskin- og plastpakket salat her i gården, bare den mest effektive veien fra bonde til butikk.

Jarle og Frode har orden på varestrømmen og er i god dialog med leverandørene sine. Det er opparbeidet tillit over tid begge veier, noe som sikrer oss regelmessig levering og  frukt og grønnsaker av god kvalitet, forteller de.

I ostedisken titter en liten kraftkar opp siden Petra er forhandler av kvalitetsosten fra Tingvoll. Vi ønsker oss dedikerte forhandlere derfor er Petra valgt, har Tingvollost latt meg fortellle. Blåskimmelosten Kraftkar ble forøvrig kåret til Nordens beste ost i sin klasse forleden dag.  Vel fortjent etter å ha fått sølvmedalje de to foregående år.

Av andre mer lokale produkter så har de økologiske egg og hvetemel fra Berger Gård på Hvalstad. Små glass med gelé og marmelader tilsatt spennende krydder og urter lyser opp i butikkhyllen var også lokale og fra Haslum Gård i Bærum.

Vi i jord til bord redaksjonen legger også merke til et utmerket utvalg av italienske godsaker som f.eks. kaffe, pasta, risotto, olivenolje og balsamicoeddik. Frode forteller at de har god kontakt med en italiener som skaffer dem mange av disse gode smakssetterne. Og denne olivenoljen forteller Jarle engasjert ble kåret til verdens beste i 2010 i konkurranse med 6000 andre oljer. Oljen var en Frantoi Cutrera fra Sør-Italia nærmere bestemt Chiaramonte på Sicilia.

Og navnet på butikken, spør jeg, Petra hvor kommer det i fra? Petra var navnet på klesbutikken som lå her før vi tok over lokalene forteller innehaverne. Skiltet var jo der, veldig greit å fortsette med samme navnet.

Mens jord til bord redaksjonen var på besøk, strømmet kundene på. Alle ble lagt merke til og nennsomt hjulpet om kundene følte for det. Her var det fingersptzgefühl for god og personlig service. Petra er oppe hver dag hele uken. Innehaverne er godt hjulpet av dyktige ekstrahjelper. En av dem begynte sågar hos oss under arbeidsuka i 8. klasse på skolen og har vært her siden. Nå er han ferdig utdannet advokat så da forsvinner han nok fra oss, avslutter innehaverne.

Vi forlater butikken og er skjønt enige om at dette var bra. Bare rene, ærlige og ekte varer i hyllene, helt fri for næringsmiddelindustriens tilsetningstoffer. Betjening som prater med og ikke til kundene, ren og ryddig butikk samt et greit prisnivå på vareutvalget bidrar til gode handleopplevelser.

 

Print Friendly, PDF & Email

Previous post:

Next post: