Strøm-Larsen

by admin on 17/02/2010

strom_larsen_w500

Strøm-Larsen på Torshov er en tradisjonsrik kjøttforretning med eget pølsemakeri og er en av få gjenlevende rene spesialforretninger for kjøtt i Oslo.

Alf Strøm-Larsen, 4. generasjon i familebedriften tar i mot oss og vi blir iført hygenisk og korrekt kledning for en omvisning i bedriften. Butikken på gateplan viser hva pølsemakerne og de andre medarbeiderne har produsert av egne håndverksmessige produkter. Kjøttdisken bugner av delikatesser og bak disken blir du raskt ekspedert av kyndige fagfolk.

Strøm-Larsen startet i 1904, god kvalitet på varene og personlig service har alltid vært bedriftens kjennetegn. Konkurransen fra kjedebutikkene har ført til at eierne har videreutviklet bedriften med blant annet catering og en egen engrosvirksomhet. Alf Strøm-Larsen kunne fortelle at engros delen nå står for halvparten av omsetningen. Vi har også ekstra nytte av våre engoskunder fordi de gir oss ideer til nye produkter og smaker. Vår bestselger, kreolsk chilipølse og sambapølse er eksempler på dette.

En smal trapp fører oss opp til pølsemakeriet der møter vi kyndge hender i sving med å skjære ned, bearbeide og viderforedle kjøtt og deiger til delikatesser. Opp nok en smal trapp finner vi cateringavdelingen som tryller frem et vidt spekter av smakfulle og tradisjonsrike matretter. Alt fra de mer moderne rettene som lasagne og tortilla til mer tradisjonsrike raspeball og lever i fløtesaus.

På nettsidene til Strøm-Larsen så finner du en flott oversikt over det store vareutvalget og de tilleggstjenester som fagfolkene på Torshov kan tilby. En herlig miks av de tradisjonsrik norsk mat til det mer moderne, noe for enhver gane.

Jord til bord prosjektet har sitt utspring i Slow Food-bevegelsen og følger nøkkelbegrepene god, ren og rettferdig når vi velger steder å besøke. Vårt fokus på pølsemakeren på Torshov er derfor ikke tilfeldig. Vi forbrukere, eller med-produsenter som vi i Slow Food liker å kalle oss, må gjøre oss opp noen tanker om hva slags utvalg av mat vi vil ha i fremtiden. 99% av matomsetningen i Norge er gjennom de 4 store kjedene og deres 12 000 butikker. Trygg og sikker mat det også, men det ensrettede utvalget fra et fåtall leverandører gjør ikke Norge til det mest spennende matlandet. Vårt naboland Finland kan skilte med det dobbelte utvalget på ferksvaresiden, selv kriserammede Island har et større utvalg enn oss.

Støtt derfor opp opp om de få lokale kjøtt- og delikatesse-forretningene vi har igjen før de forsvinner helt. Og se deg ikke blind på pris fra kjedebutikken kontra delikatessebutikken, ta gjerne en titt på innholdsdeklarasjonen også. Betjeningen i spesialforretningene kan i større grad enn kjedebutikkene gi deg gode råd og tips gratis med på kjøpet.

Slow Food Oslo sin matguide (PDF) med oversikt over gode utsalgssteder vårt nærområde er et flott sted å begynne sin søken etter de gode matopplevelsene.

RELATERT INFORMASJON:
Hjemmesiden til Strøm-Larsen

Print Friendly, PDF & Email

Previous post:

Next post: